General Motors a anuntat un proiect demonstrativ, cu rolul de explorare a necesitatilor pietei si a gradului de acceptare pe care-l au clientii fata de autovehiculele electrice in Coreea.

Proiectul presupune lansarea spre finalul lunii octombrie a unei flote de autovehicule electrice bazate pe modelul de Chevrolet Cruze.

Rezultatul unui proces comun de dezvoltare intre GM DAT, LG Chem si LG Electronics, autovehiculele electrice Cruze vor face parte dintr-o flota de testare care va fi utilizata in capitala Coreei de Sud, Seul.

Proiectul are rolul de a ajuta la dezvoltarea competentelor principale ale GM de electrificare a autovehiculelor, care includ bateriile, motoarele electrice, comenzile actionate electric si incarcarea. Vor fi obtinute informatii privind utilizarea in conditii reale si gradul in care clientii accepta bateriile autovehiculelor electrice, vor fi studiate tiparele de conducere si comportamentul de incarcare prin acest proiect care permite suportarea in comun a costurilor si resurselor.

Autovehiculele electrice Cruze din flota demonstrativa vor fi primele modele sedan electrice full-size lansate si vor fi alimentate de baterii produse de LG Chem si de sisteme de propulsie (motor/invertor) de la LG Electronics. Flota demonstrativa GM din Coreea de Sud va fi compusa din autovehicule Chevrolet Cruze si GM DAT Lacetti Premiere. In prezent, GM vinde autovehiculul in Coreea de Sud cu marca locala.

Autovehiculul electric Cruze este prevazut cu o baterie de 31 kWh, care genereaza o putere maxima de 150 kW. In cadrul programelor de testare specifice realizate de LG Chem s-a dovedit ca autovehiculele demonstrative ar putea atinge o autonomie de pana la 160 km. Autovehiculele pot ajunge de la 0 la 100 km/h in 8,2 secunde, iar viteza de deplasare maxima este de 165 km/h.

Daca este conectat la o priza domestica standard de 220 volti, autovehiculul electric Cruze poate fi reincarcat complet in 8-10 ore. O alta sarcina a flotei demonstrative este testarea unei posibilitati de „incarcare rapida”, care ar putea reduce semnificativ timpul de incarcare.

Pachetele de baterii ocupa adeseori spatiu in portbagaj, insa cele ale autovehiculului electric Cruze sunt montate pe partea inferioara a caroseriei. De aceea, modelul Cruze ofera un portbagaj cu acelasi volum ca si autovehiculele conventionale, cu motoare pe benzina.

Incepand din 2008, GM lucreaza impreuna cu LG Chem, furnizorul exclusiv de celule de baterii pentru autovehiculul electric cu autonomie extinsa Chevrolet Volt. Volt va fi lansat pe piata din SUA spre finalul acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Coreea de Sud, la cel mai înalt nivel de alertă pentru coronavirus
Setari Cookie-uri