Skoda prezinta cea de-a doua generatie de modele greenline

La salonul international auto de la Paris Skoda Auto prezinta un portofoliu de modele GreenLine, de generatie secunda.

Pentru Yeti, un SUV compact, si pentru Superb Combi introducerea de tehnologii ecologice inseamna doua premiere mondiale.

Motorizarile 1.6 TDI CR 77 kW (Octavia, Yeti si Superb) si 1.2 TDI CR 55 kW (Fabia si Roomster) folosesc tehnologii specializate in a face masinile cat mai blande cu mediul.

La fel ca si toate celelalte motorizari diesel oferite de Skoda Auto, acestea sunt echipate cu filtru de particule.

Interventiile asupra design-ului pentru cea de-a doua generatie GreenLine, au ca rezultat o economie de combustibil si o reducere sensibila a emisiilor CO2. Fabia GreenLine si Fabia Combi GreenLine au un consum mixt de numai 3,4 litri de motorina pentru 100 de kilometri, cu emisii de CO2 de 89 g/km. Modelul Roomster, un MPV compact, are un consum de 4,2 litri pentru 100 de kilometri.

Skoda Octavia GreenLine este oferita in variantele hatchback si combi. Versiunea hatchback are un consum mixt de 3,8 litri la 100 de kilometri si emisii CO2 de 99 g/km; varianta combi permite parcurgerea a 100 de kilometri cu 4,2 litri, cu emisii CO2 de 109 g/km.

Yeti versiunea GreenLine ofera un consum mixt de numai 4,6 litri pentru 100 de kilometri (119 g/km CO2). Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in numai 12,1 secunde si poate atinge o viteza maxima de 176 km/h.

Versiunile GreeLine sunt deasemenea disponibile pentru modelele de top Skoda Auto, Superb, iar de acum si Superb Combi. Ambele versiuni au un consum mixt de numai 4,4 litri de combustibil pentru 100 de kilometri, cu emisii CO2 de 114 g/km.

Exista opt versiuni diferite, cu cel putin un model in fiecare clasa.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri