Investitiile includ construirea unei noi fabrici de fibra de carbon in Statele Unite si 400 de milioane de euro pentru extinderea unei fabrici din Leipzig a BMW, urmand ca in total sa fie create peste 1.000 de locuri de munca, informeaza Mediafax.

"Cu acest vehicul, revolutionam productia de automobile", a declarat Norbert Reithofer, directorul general al grupului.

Fabrica din Leipzig, care asambleaza automobilul compact BMW Serie 1 si vehiculul sport utilitar X1, construieste zilnic 730 de unitati.

Prin intrarea in fabricatie a Megacity, BMW va infiinta 800 de posturi la aceasta fabrica.

Megacity, primul model electric al BMW, va fi disponibil pe piata din 2013.

Citeste si:

Reithofer dezvolta Megacity pentru a respecta reglementarile mai stricte in domeniul mediului si a extinde gama de produse, in vederea majorarii vanzarilor la doua milioane de vehicule pana in 2020, de la 1,4 milioane unitati in acest an.

BMW va folosi fibra de carbon la caroseria Megacity (asa cum este cazul automobilelor de Formula 1), care este cu 50% mai usoara decat otelul, pentru a reduce greutatea masinii si a putea folosi o baterie mai mica.

BMW si SGL Carbon, cel mai mare furnizor de produse din carbon si grafit la nivel mondial, construiesc o fabrica de 100 de milioane de dolari in Moses Lake, Washington, unde vor fabrica materialul necesar modelului Megacity.

Sursa foto: Bmwblog.com