Constructorul auto Toyota Motor a anuntat rechemarea a 650.000 de masini hibrid Prius pentru reparatii la pompa de racire, acesta fiind ultimul dintr-o serie de eforturi ale grupului de a-si reface reputatia, dupa campania masiva de rechemari din acest an, potrivit Wall Street Journal.

Grupul nu este obligat de lege sa remedieze aceasta defectiune, insa a decis sa repare sistemele de racire ale masinilor Prius pentru a nu-si nemultumi clientii, a afirmat un purtator de cuvant, scrie Mediafax.

Din cele 650.000 de autovehicule, aproximativ 390.000 au fost vandute in America de Nord, 180.000 in Japonia, iar 70.000 in Europa.

Problema de la pompa de racire ar putea cauza supraincalzirea autovehiculului, insa nu au aparut informatii ca aceasta defectiune ar fi cauzat acidente, a adaugat reprezentantul Toyota.

Producatorul auto a fost criticat dur in prima parte a acestui an din cauza unui program de rechemari care a vizat 8,5 milioane de masini la nivel mondial. In februarie, Toyota a rechemat alte 397.000 de autovehicule Prius pentru probleme la sistemul de franare.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Top cele mai cautate masini hibrid in Romania