Lotus Cars Ltd, producatorul britanic de masini sport de inalta performanta, intra pe piata din Romania prin Forza Rossa, importatorul Ferrari pe plan local, care va inaugura pe 24 februarie un showroom Lotus in Otopeni.

"Showroom-ul Lotus va fi in Otopeni, nu departe de cel al Ferrari. Deocamdata nu avem si service, doar un showroom cu o capacitate de 10 masini. Sunt persoane interesate, clienti din cercul Forza Rossa", a declarat pentru wall-street.ro directorul de marketing al Forza Rossa, Lucian Sonea.

Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.

La inaugurarea showroom-ului Lotus din Romania va veni Dany Bahar, CEO Lotus Cars si fostul campion mondial de Formula 1, Nigel Mansell.

Forza Rossa va aduce la eveniment monopostul de Formula 1 Lotus Renault 2011 si noul model Lotus Esprit care va aparea pe piata in 2012. Printre modelele Lotus care vor fi expuse mai sunt si Elise, Exige si Evora.

Istoria Lotus este puternic legata de traditia si prezenta in Formula 1 in anii '60, '70 si '80 alaturi de campioni precum Jim Clark, Graham Hill, Jochen Rindt, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Ayrton Senna, Nelson Piquet, Nigel Mansell sau Mika Hakkinen. Dintre acestia, Nigel Mansell, pilotul Lotus al anilor '80, va fi unul dintre invitatii de onoare la evenimentul de lansare de la Bucuresti.

Sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii) controleaza dealerul Ferrari, prin Forza Rossa Holding, firma inregistrata in Cipru (86,3%). Celalalt actionar al Forza Rossa, cu o detinere de 13,6%, este un cetatean italian, Leo Taroni.

In 2009, Forza Rossa a derulat afaceri de aproximativ opt milioane de euro, cu un profit net de 300.000 de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
VIDEO Trafic intens pe Autostrada Soarelui, în sensul spre mare
Setari Cookie-uri