Starea de spirit a angajatilor influenteaza atat legatura acestora cu clientii, dar si performanta la locul de munca. Fericirea unui angajat este vizibila si in legatura pe care acestia o stabilescu cu colegii lor, sustine Simona Nicolaescu, managing partner in cadrul companiei Dynamic Human Resources, in emisiunea WALL-STREET 360, moderata si realizata de Claudiu Vrinceanu.

Experienta aceasta poate fi probata usor, sustine ea, daca intri intr-un magazin si intri in contact cu un agent de vanzari. "Cum te simti tu, ca si client, in fata unui vanzator care e cu fata cazuta, care nu este feiricit? Cu siguranta vei cumpara mai degraba de la un angajat care iti transmite toata acea stare de bine", completeaza managerul.

Acest lucru nu este, insa, la fel de evident in cazul unui angajat de contabilitate, arata Simona Nicolaescu. "In momentul in care oamenii se simt bine, cu siguranta sunt mult mai atenti la ce se intampla in jurul lor, la activitatea pe care o desfasoara. (...) Daca eu sunt fericita si ma uit in primul rand la mine, atunci ii voi molipsi si pe cei din jurul meu si ii voi convinge mai usor".

Fericirea este de multe ori un deziderat pentru angajati, insa ea joaca un rol cheie si in performanta lor profesionala, nu doar cea personala. Conceptul de fericire are, insa, multiple valente pentru un angajat. "Ea e tradusa altfel, de exemplu prin bani", spune Simona Nicolaescu. Banii sunt insa un mijloc prin care se ajugne la fericire.

Tu cum vezi legatura dintre fericire si performanta la locul de munca? wall-street.ro te incurajeaza sa iti exprimi opinia in cadrul sectiunii de Comentarii si discutii.

Seria de emisiuni de business WALL-STREET 360 din saptamana 2-7 februarie este dedicata INOVATIEI IN BUSINESS. Urmareste emisiunea WALL-STREET 360 pentru raspunsuri, recomandari si analize din partea managerilor, antreprenorilor si consultantilor invitati in studio-ul TV al wall-street.ro.


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ai un sef fericit? Ce spun managerii din Romania despre asta
Setari Cookie-uri