Simona Baciu, inginerul care a construit o scoala "altfel"

Simona Baciu s-a pregatit sa devina inginer constructor, a fost profesor in sistemul de stat inainte si dupa Revolutie, dar din scoala privata internationala ridicata de ea la Cluj-Napoca, in ultimii 23 de ani, nu cladirile cu laboratoare de stiinta, sali de muzica, locuri de joaca si camere de camin te impresioneaza in primul rand, ci rezultatele elevilor, implicarea profesorilor si viziunea antreprenoriala, conform Revistei CARIERE.

„Schimbarea nu vine din a face inca cinci sau sase scoli, ci din a reusi sa impartasesti cu altii ceea ce ai facut. Cred ca Romania are mare nevoie de modele. Unul dintre filmele care mi-au placut foarte mult si mi-au schimbat viata este Pay it forward (Da mai departe!, 2000). Transylvania College este ca o piatra aruncata in apa care face cercuri in jurul ei”, spune Simona Baciu.

Cum a ajuns o scoala din Romania sa primeasca aprecierea britanicilor, cunoscuti pentru exigenta lor, in conditiile in care invatamantul romanesc este supus unor critici constante? Din dragoste pentru copii, din libertatea acordata acestora de a-si asuma sarcini si de a fi creativi si prin selectarea si motivarea profesorilor, spune Simona Baciu, fondatorul Transylvania College. Dar si cu sprijinul unor institutii, inclusiv financiare, si prin experienta impartasita de specialistii din alte tari.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Frannyanne / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri