Sfaturile generale in legatura cu alcatuirea unui CV indica faptul ca punctarea hobby-urilor nu ar fi apreciata de catre angajator, deoarece incarca CV-ul si ingreuneaza parcurgerea lui, insa, in unele situatii, hobby-urile potrivite pot influenta pozitiv decizia angajatorului.

Ca exemplu al importantei hobby-urilor din CV-ul, un fost intern al Google declara ca cei din divizia de HR vor sa afle cat mai multe detalii interesante despre tine, hobby-urile ajuntandu-i sa isi faca o parere despre tipul tau de personalitate, noteaza Businessinsider.

Hobby-ul potrivit poate cantari extrem de mult in decizia managerilor de a te angaja, deoarece practicarea acelui hobby iti poate dezvolta aptitudinile de care ai nevoie in functia la care ai aplicat.

Daca practici urmatoarele 4 hobby-uri, trece-le in CV! Vor influenta decizia angajatorului.

Yoga

Cunoscuta ca o combinatie de exercitii si meditatie, yoga este practicata de peste 5.000 de ani. Acest hobby poate ajuta angajatorul sa isi contureze parerea despre tine si sa inteleaga ca esti o persoana echilibrata si calma. Aceste calitati sunt extrem de cautate in momentul in care alegi sa lucrezi pentru o companie dinamica in care presiunea si stresul sunt la ordinea zilei.

Sporturi de anduranta

Sportul de anduranta nu este pentru oricine. Participarea la maratoane, triatlonuri sau concursuri de ciclism, spune despre tine ca esti o persoana tenace, dedicata si ambitioasa. Aceste sporturi iti pun la incercare rezistenta fizica si concentrarea. Trecerea unui hobby ca acesta in CV il va face pa angajator sa isi faca o parere buna despre tine si te va percepe drept o persoana perseverenta.

Fotografia

Fotografia este un hobby care ar putea avea un impact pozitiv asupra CV-ului tau. Acest hobby denota creativitate si indemanare. Nu ezita, in cazul in care ai un site cu fotografiile tale, sa il prezinti angajatorului. Acest lucru denota profesionalism si implicare, calitati pe care orice angajator le cauta la un candidat.

Blogging

In cazul in care esti in cautarea unui job in industria marketing-ului sau a comunicarii, acest hobby iti va creste sansele de obtinere a unui loc de munca. Trebuie insa sa fii atent atunci cand ii prezinti angajatorului blogul tau ca acesta sa fie actualizat si fara greseli de scriere, lucruri care i-ar putea crea impresia de neprofesionalism.

In momentul in care iti construiesti CV-ul este foarte important sa notezi lucrurile cat mai aproape de adevar. Nu risca sa treci un hobby sau o informatie doar pentru ca arata bine.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri