BestJobs a anuntat numirea lui Dan Puica in pozitia de Chief Executive Officer in luna martie a anului 2019, insa cautarile au inceput cu multe luni inainte. Am stat de vorba cu Dan Puica si ne-a povestit parcursul recrutarii sale la conducerea site-ului de recrutare.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 18 ani in domeniu, compania fondata de antreprenorul Calin Fusu are in prezent un numar de peste 2,5 milioane de profesionisti conectati la piata muncii si peste 25.000 de joburi active, atat in tara, cat si in strainatate.

Dan Puica este primul executiv care preia conducerea BestJobs de la Calin Fusu.

Dan Puica (foto) este absolvent al facultatii de Management si Admininistrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice si a ocupat mai multe pozitii inainte de a ajunge la BestJobs, in companii precum KPMG, UTI sau OLX.

El recunoaste ca inca de cand a plecat din compania OLX pentru a lucra pentru scurt timp intr-o companie din sectorul farmaceutic cocheta cu ideea de a deveni director general.

“In 2014 am intrat la OLX pe pozitia de CFO (chief financial officer), avand background de finance si, dupa trei ani, am preluat un rol de business management, pe categoria de imobiliare. Ulterior, unul dintre motivele pentru care am plecat de la OLX a fost ideea de a face un pas in cariera, care sa ma duca mai aproape de pozitia de general manager”, a explicat Dan Puica.

Despre disponibilitatea pozitie de CEO al BestJobs a auzit de la un prieten si a intrat in joc imediat.

“Un prieten mi-a spus ca BestJobs a scos la recrutare pozitia de CEO si i-am scris intr-o seara CEO-ului un mesaj, fara sa am insa prea mari sperante, aratandu-i profilul meu. Mi-a raspuns in mai putin de un minut si mi-a propus sa ne vedem. Ne-am vazut si apoi am intrat in procesul de recurtare. (…) Aveam un CV, dar nu era updatat cu cele mai noi informatii”, povesteste Puica.

Procesul de recrutare a fost unul “lung si anevoios”

“Calin (Fusu, fost CEO, fondator BestJobs – n. red) mi-a spus ca a fost abordat si i-au scris multi oameni la care nu se astepta sa ii scrie, adica executivi de top din companii mai mult sau mai putin din online. (…) Au fost cateva zeci de candidati evaluati, iar dupa doua luni mi s-a oferit sansa sa devin CEO BestJobs”, a aratat acesta.

Puica a mai aratat ca la prima intalnire cu fondatorul BestJobs i-a prezentat acestuia din urma viziunea sa de business, actiunile necesare pentru a avea succes in afacere, iar 70% dintre acestea sunt urmarite in prezent in strategia de crestere a site-ului de recrutare.

Planul pe care l-am facut pentru interviu, 70% este cel pe care il urmam si acum, atat a fost de realist.

“Cred ca fata de ceilalti candidati, care nu aveau atata expunere la mediul online, market place, intrebarile mele si planurile mele au fost foarte ancorate pe businessul BestJobs, pentru ca desi este industrie de recrutare, cererea si oferta sunt similare cu alte market place-uri”, a explicat Dan Puica.

BestJobs, mai putin analitica decat ar fi crezut

Odata ajuns in functia de CEO al BestJobs, Dan Puica spune ca a gasit in companie o echipa de 100 de persoane pregatite sa accepte sa isi asume riscuri, “oameni care se pun in spatele tau, te urmeaza, daca le spui clar ce trebuie sa faca”.

In acelasi timp, a constat si ca BestJobs era o companie axata mai degraba pe viteza decat pe analiza, in ciuda multitudinii de date disponibile.

“De pe margine, Bestjobs as fi crezut ca este o companie mult mai structurata si mai analitica. Sunt foarte multe date relevante pe care am inceput sa ne uitam dupa ce am ajuns eu si care nu erau valorificate la adevaratul lor potential pana atunci. Compania era centrata mai mult pe viteza si mai putin pe analiza, iar eu cred ca este obligatoriu sa gasesti un mix. Viteza fara siguranta o sa te trezesti ca lansezi lucruri, iar impactul lor nu este cel dorit, iar daca mergi pe siguranta pana lansezi tu, o sa descoperi ca nu mai este relevant. De fapt, aceasta cred ca este provocarea majora intr-un business online si de tehnologie”, a aratat seful companiei.

In primele luni de la preluarea conducerii site-ului de recrutare, Dan Puica spune ca s-a ocupat aspecte operationale si a regandit organigrama pentru a fi mai aproape de business.

“De asemenea, am evaluat echipa si am incercat sa imperechem omul cu rolul potrivit in organizatie. Cea mai mare parte a timpului cred ca ar trebui investita pentru a elimina blocajele care ii impiedica pe ei sa mearga in directia respectiv”, a subliniat Dan Puica.

Intr-un interviu acordat anterior pentru wall-street.ro, Dan Puica a aratat ca are ca prioritati in acest an sa ofere o mai mare flexibilitate clientilor in ceea ce priveste produsele si serviciile companie si sa faca din BestJobs un instrument foarte vizibil si mult mai aproape de nevoile utilizatorilor aflati in cautare de job.

Platforma de recrutare BestJobs a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 27,9 milioane de lei (sase milioane de euro) si un profit de 7,4 milioane de lei (1,6 milioane de euro), potrivit datelor disponibile pe Ministerul de Finante.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri