Tichetele de masă pe care angajații din România le primesc vor crește și vor ajunge la 30 de lei. Decizia vine ca urmare a unui proiect de lege care a fost adoptat de Camera Deputaților, cu 238 de voturi pentru, 1 contra și 6 abțineri.

Tichetele de masă ajung la 30 de lei

Valoarea maximă a tichetelor de masă va ajunge la 30 de lei, conform unui proiect de lege care a fost adoptat de Camera Deputaților. Astfel, un tichet de masă va ajunge, de la 1 iulie, la valoarea de 30 de lei, de la 20,17 lei 7cât este în prezent. Proiectul de lege care prevede această majorare a fost adoptat de Senat în octombrie 2019, iar de Camera Deputaților abia pe data de 8 iunie 2022. Proiectul urmează să ajungă pe masa Președintelui Klaus Iohannis, care îl poate promulga sau nu.

Important de precizat, însă, este faptul că această creștere face referire la valoarea maximă pe care o pot avea aceste tichete de masă, cu precizarea că valoarea în bani a acestui beneficiu extrasalarial este stabilită de angajator.Companiile publice și private din România pot acorda, în baza Legii 165 din 10 iulie 2018, tichete de masă sau bonuri de masă cum mai sunt cunoscute, cu care pot fi achiziționate doar produse alimentare sau mese calde. Tichetele de masă se numără printre cele mai populare și la îndemână beneficii extrasalariale pe care românii le primesc la locul de muncă.

Cum se acordă legal tichetele de masă și ce valoare au acestea

La nivel legislativ, tichetele de masă poartă denumirea de „bonuri valorice”. Legea nr 165/ 2018 este cea care reglementează modul de acordare, în beneficiul angajaților, a biletelor de valoare. Regimul fiscal al biletelor de valoare este prevăzut în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Începând cu data de 1 februarie 2022, tichetele de masă, de creșă, tichetele culturale, cele cadou și voucherele de vacanță se emit doar în format digital, adică pe card, în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 130 din 17 decembrie 2021.

Sursa foto: Edenred

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri