In raportul anual intocmit de cotidianul de business Wall Street Journal asupra corporatiilor cu cifre de afaceri de peste 4 miliarde de dolari, media compensatiilor directe acordate sefilor companiilor a scazut cu aproape un procent, la 6,95 milioane de dolari, din cauza politicilor de reducere a costurilor de personal aplicate in criza.

Remuneratiile executivilor prezenti in top insumeaza salariile de baza ale acestora, compensatiile anuale si bonusurile de performanta.

1. Ray Irani, Occidental Petroleum Corp. Pentru activitatea sa in 2009, Irani a fost remunerat cu un total de 52,2 milioane de dolari, fata 49,9 milioane dolari, suma castigata pe parcursul anului 2008. Nici una dintre sume nu include cele 95,5 milioane de dolari obtinute din investitii la bursa. Actionarii corporatiei au apreciat prestatia CEO-ului ca fiind “excelenta”, in raport cu profitul anual in crestere cu 20% fata de 2008.

2. Robert A. Iger, Walt Disney. Iger a primit o compensatie directa de 20,8 milioane de dolari, suma incluzand 3,6 milioane de dolari retinuti in actiuni, evaluate la 5,9 milioane dolari. Remuneratia primita de Iger a inregistrat un declin de 59% comparativ cu anul 2008, cand acesta a primit actiuni in valoare de 25 milioane dolari, la reinnoirea contractului de munca. Peste 90% din castigul CEO-ului este direct legat de performantele Disney.

3. Samuel J Palmisano, IBM. Palmisano a castigat anul trecut 20,8 milioane dolari, cu 3% mai mult decat in 2008. Cresterea este direct legata de castigurile pe bursa ale companiei, evaluate la 13,5 milioane de dolari.

4. William Weldon, Johnson & Johnson.
19,8 milioane de dolari.

5. Jay Fishman, Travelers. 19,5 milioane de dolari.

Wall Street Journal nu a furnizat detalii suplimentare cu privire la modul de calcul al castigurilor ocupantilor locurilor 4 si 5.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Hackathon4Health si-a desemnat castigatorii din acest an