Hidroelectrica a depus plangere penala impotriva conducerii CCIR

Hidroelectrica a cerut in instanta anularea deciziei de instituire a situatiei de forta majora, adoptata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), si a depus plangere penala impotriva reprezentantilor Camerei de Comert, a declarat directorul companiei, Constantin Trihenea.

"Energy Holding a obtinut o derogare pe care noi nu avem de ce sa o recunoastem, pentru ca o consideram nelegala. (...) Bineinteles ca ne-am adresat instantei sa anuleze aceasta situatie generata de Camera de Comert, prin presedintele ei. Mai mult decat atat, Consiliul de Administratie a decis, prin vot, sa se depuna plangere penala impotriva celor care au votat fara sa analizeze de fapt situatia. Toata lumea stie ca este seceta, ca energia hidro se produce cu apa, iar faptul ca cel care a anulat actul spune ca nu-l intereseaza arata ca doreste de fapt cu totul si totul altceva", a spus Trihenea, citat de Mediafax.

Intrebat impotriva cui a depus plangere penala, seful Hidroelectrica a nominalizat Camera de Comert, ca persoana juridica, reprezentata de presedintele Mihail Vlasov, care a condus Consiliul de Coordonare.

"Inteleg din presa, dar si din scrisoarea transmisa de ei ca au invocat faptul ca nu este vorba de semnatura domnului presedinte pe documentul respectiv", a spus Trihenea.

El a adaugat ca din cele transmise de Camera de Comert, aceste atributii au fost derogate catre o directie din cadrul Camerei de Comert, indreptatita sa semneze documentele.

"Am comunicat si companiei Energy Holding ca nu se poate aplica ridicarea situatiei de forta majora si in continuare noi o aplicam asa cum v-am anuntat la sfarsitul lunii septembrie, in cheie aritmetica fiecarui contractant pe care il avem", a mai spus Trihenea.

Hidroelectrica a invocat in septembrie situatia de forta majora, din cauza secetei, astfel ca a redus cantitatile de energie livrate clientilor. Camera de Comert si Industrie a Romaniei a retras insa, ulterior, avizul de forta majora.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri