Clinica Ortodent, fondata de Emilia si Stefan Gheorghiu-Milicin, estimeaza pentru anul in curs un avans al afacerilor de 20%, in linie cu evolutia pietei de profil.

Business-ul Ortodent a fost infiintat in 2003, iar clinica, lansata doi ani mai tarziu, este rezultatul unei investitii de 100.000 de euro. In prezent, Ortodent functioneaza intr-un spatiu de 300 de metri patrati, in apropiere de Parcul Herastrau.

„Am pornit la drum cu bani obtinuti printr-un credit cu ipoteca pe apartamentul detinut in acea perioada. Acum avem 7 angajati, cu 7 scaune, ceea ce inseamna ca putem trata in jur de 15.000 de pacienti pe an”, spune medicul specialist ortodont Emilia Gheorghiu-Milicin pentru wall-street.ro.

Anul trecut, clinica a inregistrat o cifra de afaceri de 850.000 lei (circa 200.000 de euro), iar pentru anul acesta estimarile merg pe o crestere de 20%.

De altfel, estimeaza cofondatoarea Ortodent, piata va avansa, anual, cu 15-20% an in urmatorii trei ani, pe masura ce tot mai multe persoane vor apela la servicii de profil.

Cat te costa sa ai dintii drepti?

Ortodontia este o ramura a stomatologiei specializata in diagnosticarea, preventia si tratamentul iregularitatilor dentare si dento-faciale.

In Romania, costurile procedurilor ortodontice sunt cu 15-20% mai mici fata de Franta, Germania si Elvetia, cu aproximativ 30% fata de Anglia si cu 20% mai mici comparativ cu SUA, potrivit Emiliei Gheorghiu-Milicin.

De exemplu, tratamentul cu bracketi (placute ce se fixeaza pe dinti, componente ale aparatului dentar) pe o perioada de 6 luni costa intre 2.100 si 3.200 de euro, in functie de materialul ales. Tratamentul pe 1 an inseamna costuri de 2.400-3.600 euro, iar cel pe 2 ani, intre 3.000 si 4.200 de euro.

Mai discret, dar mai scump este tratamentul cu bracketi linguali, al carui cost se situeaza intre 6.000 si 7.200 de euro.

„Aceste costuri reprezinta tratamentul ortodontic complet, adica materialele necesare pentru cele doua arcade, toate consultatiile aferente, restul materialelor necesare pe parcursul tratamentului, aparatele de contentie de la final”, explica ortodontul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Setari Cookie-uri