Se cred mongoli, dar sunt englezi get-beget. De fapt, legatura pe care o fac ei intre cele doua popoare este mancarea. Pe care o prepara nu pe scuturi, cum faceau vanatorii asiatici in urma cu sute de ani, ci pe plite imense. Pe care vor sa le aduca si in Romania, prin franciza.

Dupa Ungaria, piata romaneasca a intrat si ea in planurile de expansiune ale companiei engleze Mongolian Barbeque. Firma nu intentioneaza sa identifice un partener MasterFrancizat, ci doar operarea, pentru inceput, a unui singur restaurant. Investitia necesara in acest sens se ridica la aproximativ 100.000 de auro, din care taxa de franciza este de circa 40.000 de euro. Pachetul de franciza include training de doua saptamani la sediul francizorului, programul de lansare, dar si echipamente specifice.

Lantul de restaurante Mongolian Barbeque a fost lansat in anul 1988, iar in prezent inregistreaza peste un milion de clienti in fiecare an. Prima unitate internationala in regim de franciza a fost deschisa in 1992, conceptul fiind implementat in prezent in cinci tari, inclusiv in Statele Unite ale Americii, unde sunt operationale 15 unitati. Conceptul gastronomic se axeaza pe o oferta variata de feluri principale, ale caror ingrediente (diferite tipuri de carne, legume, arome, condimente, sosuri) sunt alese si combinate de clientii insisi, fiind apoi fripte pe plite imense, de inspiratie mongolica, in fata clientilor.

Restaurantele Mongolian Barbeque se axeaza, asadar, pe conceptul ôparticipativö, de implicare a clientilor in fiecare pas al procesului de servire, precum si pe principiul unei alimentatii sanatoase, asigurat prin ingrediente proaspete, fripte rapid. Conceptul de franciza se adreseaza oricarui investitor interesat sa dezvolte o afacere profitabila, indiferent daca are sau nu experienta in domeniu, intrucat francizorul acorda tot suportul in preluarea afacerii, de la identificarea celei mai bune locatii si amenajarea acesteia, pana la inaugurarea activitatii si administrarea afacerii.

Pentru o informare detaliata, accesati sectiunea Afaceri Mici - de unde puteti, mai departe, sa transmiteti francizorului candidatura dumneavoastra.