AVAS a primit, pana vineri, cinci scrisori de interes pentru privatizarea platformei Nitramonia Fagaras, dar ofertele sunt asteptate in continuare desi potrivit anuntului preliminar de privatizare termenul final era 15 septembrie.

Potrivit unor surse din AVAS, cei cinci potentiali investitori sunt INTERAGRO SA Bucuresti, Refract PROD SRL Fagaras, IMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH Viena, Sojitz Australia, consortiul format din RAWMATIMPEX SARL si WAFARCOSARL Liban. Anuntul preliminar de privatizare a fost publicat pe 22 august, iar, potrivit conducerii AVAS, anuntul final ar putea fi lansat in jur de 1 octombrie.

"in cazul Nitramonia facem ceva diferit. Am dat mai intai un anunt preliminar valabil pana pe 15 septembrie. Exista una dintre cele cinci societati, partea de explozibili, care prezinta mult interes. Cautam firme care sa le ia fie la pachet, fie pe fiecare separat. Anuntul de privatizare va preciza daca modalitatea de privatizare le va include pe toate cele cinci societati sau le vindem separat. E o metoda occidentala pe care n-am folosit-o pana acum si prin care vrem sa vedem care e interesul in piata", a explicat, citat de NewsIn, Razvan Orasanu, presedintele AVAS.

Cele cinci societati divizate in cadrul Nitramonia S.A sunt: Nitrofertilizer S.A, care produce ingrasaminte si produse din azot, Nitroexplosives S.A - producator de explozivi, Nitroservice S.A., cu activitate in constructii ingineresti, Nitrocolor S.A (tratarea apelor uzate) si Nitrotrans S.A, care are ca obiect principal de activitate transporturile pe calea ferata. Compania ungara Nitrogenmuvek a purtat negocieri pentru Nitramonia cu AVAS, insa la termenul limita, 21 august, Autoritatea anunta esecul tratativelor.

Ulterior, AVAS a anuntat ca va incepe sa sondeze piata pentru a afla daca mai exista investitori interesati de combinatul Nitramonia si daca acestia vor sa preia toate cele cinci societati sau prefera doua centre de profit, Nitroexplosives si Nitrofertilizer. O alta varianta de lucru, luata in calcul de AVAS, este vanzarea unor active ale combinatului ca posibila solutie pentru plata salariilor restante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri