Valoarea medicamentelor eliberate catre pacienti in Romania a fost de 13,13 miliarde lei la pret de distributie, in crestere cu 10,0% fata de iulie 2015 – iunie 2016. Izoland impactul programelor cost- volum-rezultat (CVR) si cost-volum (CV), valoarea medicamentelor Rx din farmacii a crescut cu 7,8% fata de iulie 2015 – iunie 2016.

”Desi la nivel de ansamblu lucrurile par a se fi linistit putin pe piata medicamentelor, ma tem ca nu este deloc asa. Cresterea este ne-uniforma, taxarea (prin claw-back) de asemenea, iar aproape tot lantul de aprovizionare incearca sa faca din disponibilitatea produsului un avantaj competitiv necorespunzator. Ne-am intors in timp cu 15-20 ani, cand medicamente relativ banale nu se gaseau sau se gaseau cu dificultate, spre disperarea bietului pacient”, a afirmat Petru Craciun, director general Cegedim.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: lenetstan / Shutterstock.com