In iunie anul acesta, Ranbaxy Laboratories Ltd. a anuntat incheierea procesului de achizitie a 96,7% din actiunile celui mare producator roman de generice, Terapia SA, prin subsidiara Ranbaxy Netherlands BV.

Operatiunile combinate ale Terapia Ranbaxy au dus la infiintarea celei mai mari companii de generice din Romania.

Infiintata in 1921, Terapia are un nume de marca puternic si a inregistrat constant cresteri si profitabilitate. Vanzarile brute pro-forma in 2005 au fost de 80 milioane dolari. Compania este foarte bine plasata pentru a beneficia de cresterea pe care Romania o va avea in urmatorii ani deoarece cheltuielie alocate ingrijirii medicale se vor ridica la nivelul tarilor Europei Centrale.

Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internationala de produse farmaceutice integrata, bazata pe cercetare, cu sediul central in India. Aceasta produce o gama variata de produse generice de buna calitate si la preturi accesibile, profund apreciate atat de catre comunitatea medicala, cat si de catre pacientii din diferite zone ale lumii.

Producatorul de medicamente Terapia Ranbaxy va lansa in 2007 un numar de 52 de produse noi, a anuntat la Cluj directorul general al companiei Dragos Damian.

Este vorba de 50 de produse care se vor fabrica in Romania si doua care vor fi aduse direct din India, unde isi are sediul compaia Ranbaxy care a achizitionat anul acesta 96, 7% din pachetul de actiuni al Terapia SA din Cluj-Napoca.

Printre produsele care vor fi lansate se numara si 6 medicamente din categoria antibioticelor, noutatea fiind ca acestea se pot lua mai usor, intrucat se administreaza pe cale orala dar nu se inghit, ci se diszolva treptat in cavitatea bucala. Zece dintre produsele noi sunt rezultatul echipei de cercetare si dezvoltare din Romania.

Tot pentru anul viitor, firma intentioneaza sa aduca trei produse noi din categoria antidiabeticelor, dar si doua noi linii de productie la fabrica din Cluj-NApoca, unde se produc anual in jur de 80 de milioane de cutii de medicamente.

Damian a mai spus ca pentru fabrica din Bucuresti se preconizeaza obtinerea certificatului GMP (Good Manufacturing Practicies) in luna martie sau aprilie a anului viitor, fabrica de la Cluj fiind deja certificata in acest sens.