Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a scazut la 2.774 de miliarde de lei

Rafinaria Astra Romana Ploiesti, aflata in conservare dupa oprirea productiei, ar putea inregistra, in acest an, pierderi de 65,3 miliarde de lei, comparativ cu 84 de miliarde de lei la finele anului trecut, potrivit unui raport al societatii.

Anul trecut, cifra de afaceri a rafinariei a scazut la 2.774 de miliarde de lei, de la 3.271 de miliarde de lei in anul 2003.

Pentru acest an, conducerea estimeaza venituri de 94,8 miliarde de lei si cheltuieli de 160 de miliarde de lei. Adunarea Generala Extraordinara a actionarilor societatii Rafinaria Astra, intrunita la 6 octombrie, anul trecut, a decis sistarea activitatii de productie, intrarea societatii in conservare si restructurare economico-financiara, in functie de evolutia cotatiei titeiului si de cea a pietei de desfacere a produselor finite.

737 de angajati, disponibilizati anul trecut

Anul trecut, societatea a concediat 600 de salariati, alte 137 de persoane fiind disponibilizate in luna ianuarie 2005.

Din actionariatul Rafinariei Astra fac parte Kreyton Limited, actionar majoritar cu 47,07 la suta, companie inregistrata in Insulele Virgine Britanice, Broadhurst Investments LTD impreuna cu Broadhurst Investments Romania si Lindsell Entreprises, cu un pachet de 17,74 la suta din actiuni, Asirom, cu 21,86 la suta si InterAgro care detine 6,54 la suta dintre actiuni.

Decizia membrilor AGA de la SC Rafinaria Astra Romana SA din Ploiesti de sistare a activitatii acestei unitati a petrochimiei autohtone a avut efecte nefaste asupra pietei romanesti, rafinaria ploiesteana comercializand gaze petroliere lichefiate, motorina, combustibili, uleiuri minerale, unsori, vaseline, bitumuri si solventi petrolieri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si