Actionarii Grantmetal Bucuresti au subscris actiuni in valoare de sase milioane lei, mai putin de jumatate din suma propusa pentru majorarea de capital social, potrivit unui comunicatul transmis catre Rasdaq, informeaza NewsIn

Actionarii au hotarat, in 19 iunie 2006, majorarea capitalului social, cu maxim 14,3 milioane lei, prin aport in numerar, prin emiterea a 5,72 milioane actiuni, cu valoare nominala de 2,5 lei. Publicarea in Monitorul Oficial a avut loc in ianuarie 2007.

Consortiul format din Metal Inox Import Export SRL, Metal Inox Industrial Group SRL, Prod Rusiana SRL, Del Com Exim SRL, Ion Patrascu si Rodica Carmen Petcu a subscris 2,4 milioane actiuni (fata de maxim patru milioane actiuni la care ar fi avut dreptul sa subscrie), in valoare totala de sase milioane lei (1,77 milioane euro). Ceilalti actionarii nu si-au manifestat dreptul de preferinta. Actiunile nesubscrise, in numar de 3,3 milioane, se anuleaza. Actionarii societatii se vor intalni pe 22 martie pentru a valida majorarea de capital.

Capitalul social s-a majorat cu de la 4,24 milioane lei pana la 10,27 milioane lei, iar numarul total de actiuni este 4,11 milioane. Dupa majorare, actionarul majoritar al companiei este consortiul mai sus amintit, cu o detinere de 87,6%. Metal Inox Industrial Group detine in afara consortiului un pachet de 12,17%. Titlurile Grantmetal sunt listate la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul GRET.

Grantmetal S.A. produce o gama larga de: bare, sarme, tevi, racorduri, bare din inox, produse din fier si otel. Produsele si serviciile oferite de societate se adreseaza in principal pietei din Romania. In 2005, compania a inregistrat o pierdere de 1,7 milioane lei (470.000 euro), la o cifra de afaceri de 3,5 milioane lei (970.000 euro) si un numar de 140 salariati, potrivit datelor financiare publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si