Petrom analizeaza posibilitatea unei investitii intr-un depozit de gaze in Romania, posibil intr-un parteneriat cu Romgaz, intrucat compania petroliera intentioneaza sa vanda mai multe gaze decat produce, a declarat directorul general adjunct al Petrom, Werner Schinhan.

"Petrom vrea sa investeasca intr-un depozit de gaze si ne gandim si la posibilitatea colaborarii cu Romgaz pentru construirea acestuia", a spus Schinhan, in cadrul unei conferinte de presa, informeaza NewsIn. Potrivit acestuia, Petrom intentioneaza sa vanda mai multe gaze decat produce si tocmai de aceea are nevoie de o capacitate de inmagazinare.

In prezent, Petrom nu are capacitati proprii de stocare, folosind depozite inchiriate de la Romgaz, pentru a inmagazina circa 500 de milioane de metri cubi de gaze naturale.In urma cu aproximativ doua saptamani, directorul general al Romgaz, Alexa Iakob, declara ca a primit propuneri din partea Petrom pentru infiintarea unor depozite de gaze, in cadrul unui parteneriat. "Nu sunt inca discutii concrete. Trebuie intai sa studiem piata si locatiile unde acestea ar putea fi amplasate", a spus Iakob.Potrivit acestuia, Romgaz va investi, in 2007, aproape 50 de milioane de dolari pentru dezvoltarea capacitatii de inmagazinare.

Petrom nu este interesata de preluarea Petromservice

Petrom nu este interesata de achizitionarea Petromservice, considerand ca aceasta companie trebuie sa ramana un furnizor foarte important de servicii, a mai declarat directorul general ajunct al Petrom."Petromservice este, pentru noi, un provider foarte important de servicii si vrem sa ramana asa. Nu suntem interesati sa-l cumparam", a spus Schinhan.

Intrebat daca OMV, proprietarul Petrom, are in plan o posibila achizitie a Petromservice, oficialul companiei petroliere romanesti a raspuns ca nu cunoaste o astfel de intentie. Potrivit unor informatii aparute in presa in ultima luna, Petromservice a fost scoasa la vanzare, iar Petrom-OMV si LukOil s-ar numara printre posibilii cumparatori.

Adunarea Generala a Actionarilor Petromservice a votat, la mijlocul lunii februarie, schimbarea denumirii si emblemei societatii, fara a decide insa noua denumire. Actionarii companiei de servicii petroliere Petromservice au aprobat strategia de dezvoltare a societatii pentru anul 2007, precum si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs. Petromservice a luat fiinta in martie 2002 prin externalizarea mai multor servicii din cadrul Petrom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici
Setari Cookie-uri