Compania de închiriere de case Airbnb Inc suspendă toate operațiunile din Rusia și Belarus, a declarat directorul executiv Brian Chesky într-un tweet, potrivit Reuters.

„Airbnb suspendă toate operațiunile din Rusia și Belarus”, a spus Chesky. La începutul acestei săptămâni, Airbnb a declarat că oferă cazare gratuită pe termen scurt pentru până la 100.000 de refugiați ucraineni care fug de invazia rusă a țării lor.

„Airbnb și Airbnb.org lucrează cu gazdele noastre pentru a găzdui până la 100.000 de refugiați care fug din Ucraina, în mod gratuit”, a postat CEO-ul Airbnb pe Twitter. Compania va colabora, de asemenea, cu statele europene vecine pentru a oferi sejururi pe termen lung.

Google se alătură și ea sancționării Rusiei

Totodată, Google a blocat adăugarea de comentarii, fotografii şi videoclipuri pe serviciul său de cartografie Maps din Rusia, Ucraina şi Belarus, la fel cum a procedat platforma Tripadvisor cu anumite restaurante şi hoteluri din Rusia listate, a scris Agerpres.

Ambele servicii s-au confruntat cu o campanie a activiştilor ucraineni care îşi foloseau secţiunea de notificări pentru a încerca să-i alerteze pe ruşi cu privire la invazia orchestrată de către liderii lor în Ucraina.

"În faţa unei creşteri recente a comentariilor pe Google Maps despre războiul din Ucraina, am implementat protecţii suplimentare pentru a monitoriza şi a interzice conţinutul care încalcă regulile noastre", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Google.

Motorul de căutare a precizat că este conştient de faptul că oamenii încearcă să comunice despre război prin intermediul Google Maps, însă a reamintit că instrumentele sale nu sunt concepute pentru această utilizare.

Grupul de hackeri "'Anonymous'", care a revendicat săptămâna aceasta un atac cibernetic ce a paralizat site-urile mai multor media ruse, i-a încurajat luni pe ucraineni să "explice ce se întâmplă" în acea ţară prin alte modalităţi.

"Accesaţi Google Maps. Tastaţi "Rusia". Găsiţi un restaurant sau o companie şi lăsaţi o recenzie", a scris pe Twitter un cont Anonymous. El a sugerat, de exemplu, să se scrie: "Mâncarea a fost minunată! Din păcate, Putin ne-a stricat pofta de mâncare invadând Ucraina. Înfruntaţi-vă dictatorul, opriţi uciderea oamenilor nevinovaţi! Guvernul vostru vă minte. Rezistaţi!".

Media independente au devenit parţial inaccesibile în Rusia, deoarece autorităţile ruse şi-au înăsprit controlul asupra vocilor critice după invazia Ucrainei.

Tripadvisor a confirmat că a observat luni seara un aflux de comentarii care au încălcat regulile sale, ce permit doar recenzii autentice.

Site-ul specializat în recenzii şi sfaturi turistice a suspendat, aşadar, temporar, adăugarea de comentarii la zecile de restaurante şi hoteluri din Rusia listate.

În schimb, "am creat secţiuni pe forumurile noastre pentru persoanele aflate în Ucraina care doresc să împărtăşească în timp real ceea ce se întâmplă în ţară", a declarat Steve Kaufer, CEO al Tripadvisor, într-o scrisoare deschisă publicată joi.

Potrivit platformei, mesajele lor vor avea astfel mai multe şanse de a fi citite decât în comentariile la un anumit stabiliment.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri