Compania a anuntat de asemenea, extinderea lantului de cafenele Aroma si pe piata canadiana, in Toronto, in urma unei investitii de 1,5 milioane dolari. Cafeneaua Aroma Canada va fi operata in sistem de franciza.

Lantul Aroma, infiintat in 1994 in Israel, este detinut de omul de afaceri Yariv Shefa si cuprinde peste 70 de cafenele. Anul trecut, compania a inceput expansiunea pe plan mondial prin inaugurarea primei cafenele Aroma din New York care se intinde pe o suprafata de 650 metri patrati.

In Romania, principalii jucatori care activeaza pe aceasta piata sunt Starbucks, CremCaffé, Turabo Cafe, Centro si altii. Prima locatie Starbucks din Romania a fost deschisa in luna aprilie, in Bucuresti, la Plaza Romania. Franciza pentru cafenelele Starbucks a fost adusa de compania greceasca Marianopoulos, care mai detine si francizele pentru lanturile de magazine Marks&Spencer, Beauty Shop si Sephora.

Lantul international de cafenele Starbucks are peste 13.000 de locatii in lume si mai mult de 1.000 de depozite in Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Starbucks planuieste sa se extinda in Polonia, Cehia si Ungaria.