Electrica si filialele sale, Electrica Muntenia Sud si Electrica Muntenia Nord, vor sa cumpere, in aceasta saptamana, de pe bursa de energie, administrata de OPCOM, 155.760 de megawatiora, pentru a-si acoperi deficitul de energie si pentru a-si spori numarul de clienti, anunta NewsIn.
Potrivit datelor publicate de OPCOM, Electrica Muntenia Sud vrea sa achizitioneze joi 75.600 MWh, in cadrul a sase contracte, la pretul de 151,5 lei/MWh. Pentru trei contracte livrarea de energie ar urma sa inceapa la 05.06.2007.

Reprezentantii companiei de distributie si furnizare energie electrica au declarat, agentiei NewsIn, ca "Electrica Muntenia Sud SA este acoperita cu necesarul de energie, care trebuie livrata consumatorilor eligibili in procent de 100%", dar ca "a depus oferte de cumparare de energie electrica pe piata centralizata a contractelor bilaterale din cadrul OPCOM deoarece intentioneaza sa isi mareasca portofoliul de clienti eligibili".

Responsabilii societatii au adaugat ca, in acest moment, au mai multe solicitari pentru incheierea de contracte de furnizare a energiei electrice din partea unor potentiali clienti de pe piata concurentiala din toata tara.

Electrica Muntenia Nord cere, vineri, tot prin intermediul platformei administrate de OPCOM, 50.160 MW in schimbul a 165 lei/MWh. Energia ar trebui sa-i fie livrata la o putere de 10 MW, in perioada 06.06.2007 - 31.12.2007.

La randul sau, Electrica vrea sa achizitioneze, tot vineri, 30.000 MWh, cu o putere de 10 MW, in intervalul 06.06.2007 - 30.06.2007, la un pret de 167 lei/MWh.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri