Compania Smithfield a declansat propria ancheta privind functionarea fermelor, dupa ce autoritatile veterinare au confirmat existenta a doua focare de pesta porcina si au descoperit numeroase nereguli in ceea ce priveste respectarea normelor sanitar-veterinare.
"Compania Smithfield si-a asumat un angajament ferm pentru a respecta prevederile legale din Romania si trateaza aceste aspecte cu mare seriozitate, motiv pentru care am initiat o examinare ampla pentru a afla cauzele situatiei actuale", se precizeaza intr-un comunicat remis de companie.

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, a declarat ca doar 11 ferme din cele 25 detinute de compania Smithfield in Timis aveau autorizatie sanitar-veterinara de functionare.

"Si la Igris au fost luate masuri de carantina asemanatoare celor impuse la ferma din Cenei. Compania continua sa coopereze indeaproape cu agentiile guvernamentale pentru a limita si elimina focarul. Animalele din cele doua ferme afectate vor fi eutanasiate si neutralizate sub indrumarea reprezentantilor autoritatilor", se arata in comunicatul companiei.

Autoritatile veterinare au anuntat, marti, ca s-a confirmat un al doilea focar de pesta porcina, la o firma din Igris, apartinand companiei Smithfield. Primul focar de pesta a fost confirmat, sambata, la o ferma din localitea timiseana Cenei, apartinand societatii Smithfield.

Potrivit presedintelui ANSVSA, Radu Roatis, Smithfield nu va primi despagubiri pentru cei aproape 40.000 de porci pe care ii va sacrifica din cauza bolii, daca se dovedeste ca nu au fost respectate normele sanitar-veterinare.

Smithfield este prezent pe piata romaneasca din martie 2004, cand a achizitionat fostul combinat Comtim din Timisoara. Pana in ianuarie 2007, Smithfield a anuntat investitii peste 200 de milioane de dolari, in renovarea si retehnologizarea combinatului, dar si in programe pentru protectia mediului. De asemenea, compania are un plan de investitii de peste 850 de milioane de dolari in Romania, in urmatorii 10 ani.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri