TCE Logistica a incheiat prima jumatate a anului cu o cifra de afaceri de 5 milioane de euro, cu 25 de procente peste aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea a venti pe fondul trendului ascendent al pietei de logistica si curierat, dar si din dezvoltarea activitatilor TCE pe componenta de supply-chain-management si depozitare.
Impreuna cu Tornado Sistems, TCE Logistica a realizat o integrare a operatiunilor in vederea scurtarii timpilor de livrare. „Un prim pas a fost realizat prin prezenta angajatilor TCE Logistica in depozitele Tornado din Zona Libera Giurgiu pentru a sorta si prelua marfa. Operatiunea se face prin folosirea unui cod de bare comun celor doua companii. Mai departe marfa este transportata catre principalele Hub-uri ale TCE Logistica din tara, apoi merge la clientii finali”, declara Sorin Sofian, Director TCE Logistica.

TCE logistica se afla in faza avansata de discutii cu un mare jucator din piata petro-chimica pentru aplicarea aceleasi formule de colaborare.

TCE Logistica a continuat sa isi dezvolte si componenta de depozitare a marfii clientilor in depozitele proprii. Pe langa Aston, logisticianul a reusit preluarea depozitarii si distributiei pentru Romania a produselor Sport Depot. Compania de la Sud de Dunare se ocupa cu comercializarea de aprate de fitness.

Codul de Bare functioneaza

„Finalizarea investitiei la sistemul de scanare a marfii inseamna prezenta dispozitivelor pe toate etapele fluxului operational al TCE Logistica. Aceasta investitie a inceput in HUB-ul central din Bucuresti si va cuprinde toate platformele din tara. Procesul de scanare scade considerabil timpii de procesare a coletelor si paletilor, activitatea eficientizandu-se”, declara Sofian.

Urmatorul pas este dotarea agentilor de livrare de pe masinile TCE cu terminale GPRS. Dispozitivele vor ajuta agentul de livrare sa inregistreze ridicarea sau livrarea bunurilor in timp real.

„Terminalele GPRS prezente la agentul de livrare vor fi prevazute si cu sistem de scanare a codurilor de bare. Astfel reusim sa inchidem in termeni reali procesul de livrare. In egala masura, prin scanarea la ridicarea marfii oferim clientilor posibilitatea trackingului online. Deci, ne asteptam la o imbunatatire considerabila a serviciului oferit din perspectiva clientului”, considera Sofian.

Investitiile in eficientizarea activitatii in Hub-ul din Bucuresti au avansat prin achizitionarea a doua noi linii semiautomate de receptie a coletelor. Pentru automatizarea fluxului operational, liniile au fost completate cu o poarta de masurare a masei si volumului coletelor. „Suma totala a investitiilor TCE Logistica in echipamente si soft pe primele 6 luni ale lui 2007 se ridica la aproximativ 400 de mii de euro”, decalara Sofian.

Cresterea volumelor intre Moldova si Ardeal

O parte din cresterea TCE Logistica se datoreaza maririi volumelor de marfa transportate intre Moldova si Ardeal, cu intersectare in Brasov. S-a trecut de la transportul pe camioane de 7.5 tone, la camioane de 15 tone zilnic. O a doua zona cu crestere importanta este Clujul. „Aici am renuntat la masina de 3.5 tone care facea legatura Cluj – Brasov, pentru cea de 7.5 tone si volumele de marfa sunt in continua crestere” decalra Sofian.

Cresterea transportului pe HUB-ul Cluj este generata si de o crestere a livrarilor spre/dinspre Satu Mare. „Aici am fost obligati sa investim pentru crearea unei platforme complet operationala, cu flota proprie si spatiu de depozitare. Acum, dupa ce am facut legatura Cluj – Zalau – Satu Mare, putem livra marfa si in acest capat de tara in maxim 24 de ore”, spune Sofian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri