Vanzarile grupului farmaceutic Roche au crescut cu 12% in primele noua luni ale anului 2007, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la o valoare de 33,9 miliarde franci elveteni, rezultate posibile prin extinderea portofoliului de medicamente pentru cancer, hepatita si osteoporoza.

Previziunile financiare pentru intregul an, pentru ambele divizii ale grupului - Roche Pharmaceuticals si Roche Diagnostics - vizeaza cresteri peste media pietei.

Vanzarile diviziei de farmaceutice au crescut cu 13% in franci elvetieni, adica de peste doua ori mai mult decat rata de crestere a pietei globale, potrivit companiei. Vanzarile insumate ale medicamentelor destinate tratamentului cancerului au crescut cu 21% in primele 9 luni ale anului, crestere care mentine compania Roche in pozitia de lider mondial in domeniul oncologiei.

Oficialii companiei mai precizeaza ca la nivel mondial, vanzarile de Tamiflu, au inregistrat o scadere de 2% in primele noua luni ale anului 2007, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile acestui medicament, in al treilea trimestru al anului, au scazut cu peste 400 milioane franci elvetieni, comparativ cu perioda similara a anului trecut, din cauza faptului ca stocurile comandate de guverne si marile corporatii, destinate planurilor de aparare in caz de pandemie, au fost livrate si nu s-au mai inregistrat comenzi importante, a explicat compania.

Compania Roche este prezenta in 150 de tari, are peste 70.000 de angajati si a incheiat acorduri de cercetare si dezvoltare cu numerosi parteneri, printre care Genentech si Chugai. Roche este unul dintre cei mai mari furnizori de medicamente destinate bolilor oncologice si transplantului, si lider de piata in virologie.

Roche Romania ocupa potrivit Cegedim locul al doilea in topul general al producatorilor de medicamente din tara noastra, cu o cota de piata estimata pentru primele sase luni ale acestui an, de 7,68 la suta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Investigatii medicale gratuite pentru 22.000 de romani