A&D Pharma, grupul olandez care detine lantul de farmacii Sensiblu si distribuitorul de medicamente Mediplus, a inregistrat, in primele noua luni ale anului, o crestere de 32% a cifrei de afaceri, pana la 301,8 milioane de euro, potrivit datelor emise de companie.
Mediplus, divizia de distributie si servicii de marketing, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand de la 197,7 milioane de euro inregistrate in primele noua luni ale anului 2006 la 256,7 milioane de euro in aceeasi perioada a anului 2007.

Sensiblu a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri neconsolidate de 39% de la 63 de milioane de euro la 87,4 milioane euro in aceeasi perioada a acestui an. Cifrele de afaceri neconsolidate ale diviziilor includ vanzari intre companii de la Mediplus catre Sensiblu in valoare de 42,2 milioane de euro.

“Performantele financiare inregistrate in aceasta perioada demonstreaza inca o data cresterea solida a A&D Pharma intrucat continuam sa crestem intr-un ritm mai rapid decat acela al pietei farmaceutice. Anticipam ca aceasta tendinta sa continue fiind sustinuta de expertiza noastra si cunoasterea pietei pentru a ne extinde in noi teritorii. Ne asteptam sa inregistram o crestere puternica in ultimele luni ale anului, culminand cu un sfarsit de an profitabil atat pentru Sensiblu cat si pentru Mediplus”, a declarat Dragos Dinu, CEO-ul companiei.

Mediplus si-a majorat cota de piata in segmentul vanzarilor de produse farmaceutice catre farmaciile din Romania atingand 21% in medie pentru perioada de 12 luni incheiata in septembrie 2007, comparativ cu 20% pentru aceeasi perioada incheiata in septembrie 2006, potrivit datelor emise de Cegedim.

Cota de piata a Mediplus in totalul pietei de distributie farmaceutice, incluzand vazarile catre spitale, a crescut la o medie de 18% in cele 12 luni incheiate in septembrie 2007, comparativ cu 16,5% in aceeasi perioada a anului 2006.

Cresterea continua a cotei de piata a A&D Pharma se datoreaza mai multor factori, in speta, extinderii liniilor de produse ale Mediplus si imbunatatirii infrastructurii logistice a companiei, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei.

Piata interna a produselor farmaceutice a inregistrat, in al treilea trimestru din 2007, o crestere de 14,8%, in scadere cu 5,3 procente fata datele raportate la sfarsitul lunii iunie, ajungand la o valoare de 6.025,8 milioane de lei in intervalul octombrie 2006 – septembrie 2007, potrivit datelor furnizate de Cegedim.

A&D Pharma Holdings N.V. este o societate olandeza care controleaza A&D Pharma, cea mai mare activitate farmaceutica integrata de distributie, servicii de marketing si vanzare cu amanuntul din Romania. Fondata in 1994, compania detine liderul in distributia de produse farmaceutice din Romania, Mediplus, si cea mai mare retea nationala de farmacii, Sensiblu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri