Actionarii Ropharma SA Brasov au aprobat fuziunea prin absortie a companiei cu trei societati care activeaza in domeniul farmaceutic, respectiv Medica Bacau, Farmaceutica Aesculap Targu Mures si Global Pharmaceuticals Brasov.

Ropharma SA Brasov este societatea aborbanta a celor trei companii. Doua dintre cele patru societati care vor fuziona, respectiv Ropharma si Farmaceutica Aesculap, sunt tranzactionate pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

"A fost imputernicit Consiliul de Administratie al fiecarei societati in parte cu efectuarea operatiunilor preliminare fuziunii, respectiv inventarierea si evaluarea elementelor de activ si pasiv, stabilirea datei situatiei financiare a fuziunii si intocmirea situatiei financiare inainte de fuziune, in baza raportului de evaluare" se arata in comunicat.

La inceputul lunii ianuarie, actionarii Ropharma au stabilit o noua intalnire in februarie cand ar putea aproba majorarea capitalului social cu 2,5 milioane lei, pana la valoarea de 3,9 milioane lei, pentru modernizarea retelei de farmacii si extinderea acesteia cu cel putin sase unitati noi in 2008.

"Se are in vedere deschiderea unui numar minim de sase unitati anul acesta. Majoritatea farmaciilor Ropharma sunt grupate in Moldova si de aceea in 2008 se va incerca extinderea lantului si la nivel national, fiind vizate mai multe orase" au declarat reprezentantii Ropharma. Potrivit acestora, Bucurestiul si orasele mari sunt considerate orase inchise din punct de vedere al patrunderii noilor jucatori pe piata farmaciilor, dar nu sunt excluse nici acestea datorita centrelor comerciale unde traficul este extrem de mare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romania, export de produse medicale si farmaceutice de 640 mil. euro