Actionarii Ropharma SA Brasov au aprobat fuziunea prin absortie a companiei cu trei societati care activeaza in domeniul farmaceutic, respectiv Medica Bacau, Farmaceutica Aesculap Targu Mures si Global Pharmaceuticals Brasov.
Ropharma SA Brasov este societatea aborbanta a celor trei companii. Doua dintre cele patru societati care vor fuziona, respectiv Ropharma si Farmaceutica Aesculap, sunt tranzactionate pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

"A fost imputernicit Consiliul de Administratie al fiecarei societati in parte cu efectuarea operatiunilor preliminare fuziunii, respectiv inventarierea si evaluarea elementelor de activ si pasiv, stabilirea datei situatiei financiare a fuziunii si intocmirea situatiei financiare inainte de fuziune, in baza raportului de evaluare" se arata in comunicat.

La inceputul lunii ianuarie, actionarii Ropharma au stabilit o noua intalnire in februarie cand ar putea aproba majorarea capitalului social cu 2,5 milioane lei, pana la valoarea de 3,9 milioane lei, pentru modernizarea retelei de farmacii si extinderea acesteia cu cel putin sase unitati noi in 2008.

"Se are in vedere deschiderea unui numar minim de sase unitati anul acesta. Majoritatea farmaciilor Ropharma sunt grupate in Moldova si de aceea in 2008 se va incerca extinderea lantului si la nivel national, fiind vizate mai multe orase" au declarat reprezentantii Ropharma. Potrivit acestora, Bucurestiul si orasele mari sunt considerate orase inchise din punct de vedere al patrunderii noilor jucatori pe piata farmaciilor, dar nu sunt excluse nici acestea datorita centrelor comerciale unde traficul este extrem de mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri