Patru companii de top din piata de medicamente au fost amendate de Consiliul Concurentei pentru practici anticoncurentiale desfasurate pe piata insulinei in ultimii ani.

Concurenta a sanctionat cu amenzi in valoare totala de aproximativ 83,7 milioane lei (echivalentul a 22,6 milioane euro) companiile Eli Lilly Export SA, Elvetia, SC A&A Medical SRL, SC Relad Pharma SRL si SC Mediplus Exim SRL, anunta autoritatea.

In urma finalizarii investigatiei derulate piata insulinei, autoritatea romana de concurenta a constatat ca, intre producatorul Eli Lilly Export SA, pe de o parte, si distribuitorii SC A&A Medical SRL, SC Relad Pharma SRL si SC Mediplus Exim SRL, pe de alta parte, s-a incheiat o intelegere anticoncurentiala avand ca obiect impartirea portofoliului de produse pentru diabet al societatii Eli Lilly Export SA.

Ca urmare, Plenul Consiliul Concurentei a decis sanctionarea partilor implicate cu amenzi in valoare de 3,8 milioane de lei pentru Eli Lilly Export SA, 4,3 milioane de lei pentru SC A&A Medical SRL, 26,3 milioane de lei pentru SC Relad Pharma SRL respectiv 49,2 milioane de lei pentru SC Mediplus Exim SRL.

Totodata, Consiliul Concurentei a constatat incalcarea dispozitiilor Legii concurentei de catre Ministerul Sanatatii Publice, prin faptul ca, in perioada 2004 - 2006, nu a organizat anual, conform legii, licitatii pentru realizarea Programului National pentru Diabet, eliminand astfel concurenta pe piata insulinei din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus | Magazinele Auchan rămân deschise în programul normal
Setari Cookie-uri