Compania de profile din tabla Plannja din Suedia a achizitionat operatiunile sale din Romania, iar noua companie se va numi Plannja SRL si va fi o sucursala a Plannja, anunta compania printr-un comunicat de presa.
"Plannja AB a achizitionat in data de 13 august 2008 operatiunile sale din Romania, care in ultimii zece ani au functionat prin intermediul distribuitorului autorizat. Noua companie se va numi Plannja SRL si va fi o sucursala a Plannja. Exista un potential fantastic in Romania. Plannja va continua sa investeasca aici si ne asteptam la o crestere substantiala a cifrei de afaceri prin introducerea unor noi categorii de produse, din care unele vor fi produse local, dar si prin acoperirea din ce in ce mai buna a tuturor zonelor", a declarat presedintele Plannja Polonia si responsabilul pentru dezvoltarea Plannja in CEE, Stanislaw Tytz.

Sediul si birourile sunt localizate in Racaciuni, langa Bacau, iar reteaua de distributie acopera toata tara. Sunt distribuite doua categorii de produse: tigla metalica Plannja si sistemele de jgeaburi si burlane produse in Suedia (Luleå, Järnforsen) si la Varsovia. Compania a avut pana in prezent in Romania 30 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ trei milioane de euro.

"Tinta noastra in cei peste zece ani de activitate a fost sa aducem Romania pe harta internationala a Plannja. Globalizarea inseamna apropierea productiei de distributie, iar ambitia noastra este sa dezvoltam in curand si unitati de productie in Romania. Viziunea noastra este sa avem produsele Plannja in Romania cu avantaje clare pentru consumator, la calitatea care exista in Suedia dar si la preturi aliniate pietei. Plannja are ca ambitie sa dezvolte in Romania al doilea centru operational pentru extinderea viitoare in tarile din jur", a precizat directorul de vanzari al Plannja Romania, Nicola Bocaciu.

Plannja AB, compania producatoare de profile din tabla de otel cu sediul in Luleå, nordul Suediei, este o sucursala a producatorului de otel Swedish Steel AB. Plannja produce tigla metalica pentru acoperis si sisteme de jgheaburi si burlane, dar si produse industriale ca panouri si profile.

Plannja s-a dezvoltat in Europa in ultimii 15 ani in principal prin achizitii. Extinderea recenta s-a axat pe centrul si estul Europei, unde Polonia este primul centru operational de extindere zonala. Cu 597 de angajati, Plannja AB are o cifra de afaceri anuala de 160 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri