Pentru manifestarea de vineri si sambata, cele mai multe locuri de munca vor fi oferite in sectorul marii distributii, restauratiei si hotelariei (2.200 posturi), urmat de domeniul automobilistic, mecanica si transport (1.000 slujbe), servicii financiar-bancare, de consultanta si suport (650 posturi), IT-telecom (500 oferte). Pentru al cincilea domeniu - constructii-infrastructura -, oferta pentru angajare este mult mai mica, acest sector inregistrand in prezent scaderi atat pe plan intern, cat si international.

"Marea distributie, restauratia si hotelaria acopera circa jumatate din oferta de joburi propusa in cadrul Salonului carierelor de viitor. Acest sector isi va continua dezvoltarea agresiva, iar potrivit estimarilor noastre piata va creste de la 40 miliarde euro, in prezent, la 100 miliarde euro in 2010. Asadar, retailul este in expansiune si are nevoie de angajati", a precizat directorul general al Cora Hypermarche Romania, Thierry Destailleur, arata NewsIn.

In cadrul unei conferinte, organizate marti, Bedros, care este si directorul general al Alcatel-Lucent, a evidentiat ca amenintarea crizei nu inseamna numai concedieri, ci si "oportunitati", iar "in domeniul IT-telecom schimbarile nu vor fi majore, deoarece companiile investesc din surse proprii, nu din finantari bancare, singura exceptie din zona fiind Serbia".

Şi directorul executiv pentru resurse umane al BRD - Groupe Societe Generale, Adela Jansen, sustine ca domeniul bancar din Romania nu trece in prezent prin nicio situatie de criza, deoarece s-a mizat pe o crestere prudenta care sa tina riscurile sub control, iar angajarile care se vor face "urmaresc dezvoltarea durabila a bancii".

Conducerea Renault Technologie Roumanie a mentionat ca, pe plan mondial, este vorba de o criza conjuncturala, de pe urma careia sufera cel mai mult pietele imature, insa "pe termen lung piata auto are potential de crestere".

"In plus, criza din prezent este una de consum, nu de supraproductie cum a fost cea din 1929, de aceea riscul pentru Romania este mult mai mic", a concluzionat presedintele Camerei Franceze de Comert, care mizeaza pe interesul si prezenta la salonul carierelor a unui numar mare de persoane atat din randul incepatorilor, cat si al celor cu experienta pe piata muncii.