Compania Electrica asteapta scrisori de interes pentru privatizarea filialei care deserveste Bucurestiul si judetele Giurgiu si Ilfov, societatea Electrica Muntenia Sud, pana la 15 septembrie, potrivit anuntului de privatizare publicat ieri de Ministerul Economiei si Comertului. Electrica va evalua scrisorile primite si va alcatui o lista cu investitorii precalificati, iar rezultatele acestei analize vor fi comunicate partilor implicate pana la 3 octombrie.

Autoritatile vor vinde 67,5% din actiunile societatii de distributie, printr-o metoda asemanatoare celei aplicate si la privatizarile anterioare. Potrivit anuntului, in cadrul acestei participatii, investitorul va avea dreptul, la libera sa alegere, sa dea posibilitatea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Financial Corporation (IFC) de a prelua pachete de 5% fiecare.

Societatea Electrica Muntenia Sud are un capital social de 191,3 milioane de lei (1.913 miliarde de lei vechi) si peste un milion de clienti. Pana in prezent, si-au anuntat interesul pentru aceasta companie atat firmele care au mai participat la privatizarea altor filiale de distributie a electricitatii, precum Enel-Italia si CEZ-Cehia, cat si grupul german RWE, compania franceza Electricite de France si noul proprietar al Distrigaz Sud, grupul Gaz de France.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Industria tutunului din Romania, de la pandemie la relaxare [INTERVIU]
Setari Cookie-uri