Grupul International Railway Systems, detinut de omul de afaceri Cristian Burci, a obtinut o facilitate de credit de 100 milioane euro de la patru banci internationale, coordonate de Royal Bank of Scotland, fondurile fiind destinate diviziei de Productie si Inginerie.

Contractul a fost incheiat de IRS pe 9 octombrie.

Facilitatea a fost acordata de Royal Bank of Scotland, prin subsidiara ABN AMRO Bank Olanda, Citibank Europe, ING Bank filiala Bucuresti si Piraeus Bank Romania, potrivit unui comunicat al IRS.

Din suma totala, 60 milioane euro reprezinta un imprumut pe trei ani, iar 40 milioane euro reprezinta un credit de tip revolving. Banii vor fi folositi pentru refinantarea datoriilor actuale, dar si pentru a sprijini cresterea diviziei.

"Sunt foarte incantat ca am reusit sa ne asiguram creditul avand in vedere dificultatile de astazi din pietele financiare. Am reusit sa ne refinantam majoritatea datoriilor pe termen lung, ceea ce permite cresterea operatiunilor de productie", a declarat presedintele International Railway Systems (IRS), Cristian Burci.

Compania International Railway Systems a luat cu asalt in luna mai piata din Serbia prin cumpararea a 49% din holdingul feroviar Friulexport, alaturi de un investitor strategic, avand optiunea de a prelua ulterior restul de 51% din actiuni.

Antreprenorii romani, la cumparaturi pe piata din Serbia Grupul detinut de omul de afaceri Cristian Burci castigase la inceputul anului licitatia pentru furnizarea a 750 de vagoane noi de tip Eanoss pentru Republica Serbia pana la sfarsitul anului 2008 contra sumei de 57 de milioane de euro.

International Railway Systems (IRS) are sediul in Luxemburg si este unul din liderii europeni in productia de vagoane de marfa, de boghiuri si piese forjate pentru industria feroviara. In Romania, grupul detine, printre altele, fabricile de vagoane de marfa Astra Arad, Meva Turnu-Severin si Romvag Caracal. Grupul IRS are filiale in 14 locatii din Europa, inclusiv in Germania, Cehia, Slovacia si Elvetia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noul sef de la ANCOM vrea sa-si puna un salariu de 10.000 euro