Midia Resources SRL va deveni al treilea producator de gaze naturale, dupa Petrom si Romgaz, cu o productie estimata la 1 mld. de St mc de gaze naturale pe an si o cota de piata de cca 10%, dupa decizia de la Haga, a declarat Mihai German.

Romania se judeca la Haga cu Ucraina din 2004 pentru delimitarea platoului continental din Marea Neagra si stabilirea zonei economice exclusive.

"In 3 februarie este asteptat deznodamantul in acest caz, iar rezultatul se cuantifica in resurse energetice: 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale si zece milioane de tone de petrol, resurse care ar contribui semnificativ la reducerea importului de titei si gaze naturale ale Romaniei, implicit a riscului dat de evolutia unor factori externi, necontrolabili", a declarat, citat de NewsIn, directorul general adjunct in cadrul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) Mihai German.

Pe platoul continental romanesc al Marii Negre sunt in productie cinci zacaminte (Lebada Est, Lebada Vest, Sinoe, Pescarus si Delta) de titei si gaze asociate, concesionate companiei Petrom. De asemenea, doua zacaminte de gaze libere descoperite de Sterlig Resources, Doina si Ana, sunt in curs de evaluare urmand sa se faca lucrarile de dezvoltare.

In plus, trebuie sa se construiasca 80 km de conducta pana la tarm, iar la tarm trebuie sa se realizeze o conducta de legatura cu sistemul national de transport operat de Transgaz.

„Rezultatele sunt extrem de incurajatoare si in momentul in care aceste zacaminte vor intra in productie firma Midia Resources SRL, reprezentanta companiei Sterling Resources in Romania va deveni, cu o productie estimata la 1 miliard de St mc de gaze naturale pe an al treilea producator, ca importanta de gaze naturale din tara noastra, cu o cota de piata ce circa 10%”, a afirmat director general adjunct in cadrul ANRM.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Citu (PNL), despre ultimile declaratii ale lui Darius Valcov