Producatorul de mobila Mobex va disponibiliza 300 de angajati

Fabrica de mobila Mobex din Targu Mures va disponibiliza in aceasta luna 300 de angajati, conform Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Mures.

Potrivit AJOFM, conducerea fabricii a hotarat sa reduca numarul muncitorilor de la 1.400 la 1.100.
"Am primit notificare asupra disponibilizarii colective a 300 de persoane de la fabrica de mobila Mobex. Concedierile vor devein efective in 12 februarie, noi le asiguram toate serviciile prevazute de lege pentru facilitarea reinsertiei pe piata muncii”, a declarat sefa AJOFM, Reghina Farcas.

AJOFM Mures a mai anuntat ca in prima jumatate a acestei luni vor fi disponibilizate 603 persoane din judet, cei mai multi provenind de la Mobex. Ceilalti angajati care vor fi disponibilizati provin de la societati mai mici, informeaza NewsIn.

Producatorul de mobilier Mobex Targu-Mures (MOBG) a obtinut in primele noua luni ale anului trecut un profit net de 3,5 milioane lei (961.500 euro), de peste doua ori mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului precedent.

Potrivit ultimei raportari, actionarul majoritar al societatii este Mihail Popescu, care detine 51,61% din actiuni, in vreme ce SIF Banat-Crisana (SIF1) controleaza 17,45% din capital, iar Emil Morariu are o participatie de 12,18%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri