Compania Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) estimeaza vanzari de 150 milioane lei in acest an, in crestere cu 14,5%, si vrea un profit net de 2 milioane lei, a declarat directorul financiar al companiei, Robert Peloiu, cu ocazia admiterii actiunilor RMAH la cota Bursei.

El a mentionat ca Farmaceutica Remedia are in prezent datorii catre furnizori de 1 milion de euro. Compania detine 45 de farmacii proprii, concentrate in special in zona de vest a tarii, dar vrea sa sa se extinda in jurul tuturor punctelor de distributie detinute in restul tarii, prin deschiderea de noi farmacii si a doua centre logistice.

Actiunile Farmaceutica Remedia au intrat joi la tranzactionare pe piata reglementata e Bursei de Valori Bucuresti, dupa transferul de pe Rasdaq. Dupa prima ora a sedintei, investitorii transferasera 165.500 de titluri RMAH, pentru 18.235 lei, iar cotatia stagna la 0,11 lei/unitate, scrie NewsIn.

De asemenea, farmaceutica Remedia desfasoara in perioada 28 noiembrie 2008 - 4 martie 2009 o oferta primara de vanzare a 7,57 milioane actiuni, la un pret cuprins intre 0,20 si 0,50 lei/titlu.

In prezent, compania are un capital social de 9,85 milioane lei, divizat in 98,5 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al societatii este presedintele consiliului de administratie Valentin-Norbert Tarus, cu o detinere de 71,05%, in timp ce fondul de investitii Artio Global Management LLC (fostul Julius Baer) are o participatie mai mica de 5% din capitalul social.

Farmaceutica Remedia are o valoare de piata de 10,84 milioane lei (2,52 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,11 lei, stabilita in ultima sedinta de tranzactionare.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si