Pierre Baillot a plecat de la conducerea companiei Alro Slatina

Pierre Baillot, presedintele producatorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) a demisionat din functie, urmand ca actionarii sa-si aleaga un nou presedinte in urmatoarea adunare generala, a anuntat compania controlata de grupul olandez Vimetco.
Vineri, vicepresedintele combinatului de aluminiu Alum Tulcea, Leslie Leibenguth, a demisionat din functie, potrivit unui comunicat transmis pietei Rasdaq. Combinatul de aluminiu Alum Tulcea este controlat prin intermediul Alro tot de grupul Vimetco.

Conducerile celor doua companii vor numi temporar noi reprezentanti in aceste functii, anunta NewsIn.

La sfarsitul lunii trecute, conducerea Alro Slatina a anuntat ca va reduce productia totala cu circa 25% si ia in calcul chiar diminuarea personalului, in 2009, in conditiile economice actuale.
Astfel, potrivit datelor companiei, in contextul crizei internationale, care a determinat o scadere a pretului aluminiului si o reducere a cererii in piata, Alro Slatina anunta continuarea, in 2009, a programului de scadere a costurilor prin reducerea capacitatii de productie cu 65.000 de tone si analizeaza, totodata, posibilitatea reducerii personalului.

Compania a investit aproximativ 50 de milioane de dolari in 2008, in modernizarea si retehnologizarea unitatilor de productie, precum si in proiecte de protectie a mediului. In 2008, Alro a modernizat Laminorul de Benzi la Rece, imbunatatind, astfel, calitatea produselor laminate plate.

Intre 2002 si 2008, Alro a investit peste 245 de milioane dolari in proiecte de retehnologizare si de mediu. Anul trecut, producatorul de aluminiu a platit taxe si impozite in valoare totala de aproximativ 72 de milioane de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 mil. euro pe Bursa din București
Setari Cookie-uri