Numarul proceselor in care este ceruta in instanta insolventa unor firme aproape ca s-a dublat in primul trimestru al 2009 fata de aceeasi perioada a 2008, arata datele Consiliului Superior al Magistraturii.
Astfel, daca in primele trei luni ale lui 2008 au fost inregistrate la instantele din tara 6580 de procese privind insolventa, in aceeasi perioada din 2009 numarul actiunilor deschise pentru insolventa a ajuns la 10.094, informeaza NewsIn.

Din cauza crizei financiare din ultima perioada, care a dus la cresterea datoriilor intre firme, s-a ajuns ca intr-o singura zi, numai la Tribunalul Bucuresti sa fie inregistrate in jur de 50 de procese privind cereri de insolventa.

Avocatul Andrei Sarban, coordonator al Bostina & Associates Insolvency a declarat ca declansarea procedurii insolventei a unei firme poate duce fie la reorganizarea acelei firme, fie la falimentul ei.

Declansarea insolventei este ceruta in instanta, judecatorii decizand daca va fi deschisa procedura.

Pentru a se ajunge la reorganizare, debitorul impotriva caruia s-a declansat procedura trebuie sa propuna un plan de reorganizare viabil, care sa fie aprobat de catre creditori si de catre judecatorul sindic.

Daca dupa derularea cu succes a planului de reorganizare firma reuseste sa-si plateasca datoriile, inceteaza procedura insolventei.

Sarban a adaugat ca, daca firma aflata in insolventa nu propune un plan de reorganizare, daca planul este respins inca de la inceput sau daca in timp acesta nu poate fi sustinut, se ajunge la faliment, urmand ca firma sa fie radiata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri