Grupul farmaceutic A&D Pharma, liderul pietei de retail si distributie din domeniu, a semnat astazi acordul pentru contractarea unui credit de 100 de milioane de euro cu un consortiu de cinci banci finantatoare. Noul acord a intrat in vigoare saptamana trecuta si expira in iulie 2012.
Cele cinci banci finantatoare care au acordat noul imprumut, fiecare cu o participare de cate 20 de milioane de euro sunt Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, Citibank Europe, RBS Bank Romania si Unicredit Bank Austria.

Noul imprumut inlocuieste linia de credit de 100 de milioane de euro acordata anterior de 11 banci, in cadrul careia Citibank Londea a detinut calitatea de agent. Creditul va fi folosit "cu scopul refinantarii creditului sindicalizat de 100 de milioane de euro, precum si pentru scopuri generale de business”, potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

„Acest acord dovedeste capacitatea A&D Pharma de a-si atrage finanţare chiar si intr-un context dificil al pietei. Suntem incantati ca am indeplinit conditiile impuse de clubul celor cinci banci finantatoare, care au dovedit ca exista un sprijin puternic pentru modelul de business al A&D Pharma, chiar si azi, cand piata creditelor este foarte rigida”, a declarat Robert Popescu (foto), CEO A&D Pharma. Executivul companiei farmaceutice a mai precizat ca cele 100 de milioane de euro vor fi folosite si la pastrarea pozitiei strategice pe piata, pentru depasirea dificultatilor actualului context economic.

Compania a anuntat ca urmeaza sa incheie un acord pentru un credit de 100 de milioane de euro la sfarsitul lunii, cu ocazia publicarii rezultatelor financiare pe primul semestru al anului. Oficialii A&D Pharma au declarat atunci ca banii vor fi folositi, printre altele, la extinderea retelei de farmacii Sensiblu cu zece noi unitati pana la sfarsitul anului, printr-o investitie de circa un milion de euro.

Cititi si A&D Pharma: Restructurari si ajustari pentru un profit inzecit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Schimbari in conducerea Grupului A&D Pharma. Compania are un nou CEO