Grupul energetic E.ON va renunta la 2.000 din cei 8.500 de angajati de pe piata locala pana in 2012, potrivit lui Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON Romania. Masura vizeaza optimizarea operatiunilor de pe piata romaneasca a E.ON.

Totodata, referitor la faptul ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a majorat incepand cu 1 septembrie tarifele de transport al gazelor naturale pentru Transgaz, Hajdinjak a mai spus ca aceasta crestere are doar un impact tehnic si ca "nu se asteapta ca aceasta majorare sa puna presiuni asupra pretului gazelor de la 1 octombrie".

"De la 1 octombrie, nu este necesara o presiune privind cresterea tarifelor noastre", a afirmat directorul general al E.ON Romania, citat de Newsin.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, saptamana trecuta, cresterea tarifelor reglementate pentru transportatorul national de gaze naturale Transgaz Medias, pentru perioada 1 septembrie 2009 - 30 iunie 2010.

Astfel, componenta fixa pentru rezervarea capacitatii pentru servicii ferme este de 0,22 lei pentru fiecare MWh si ora de rezervare, iar componenta volumetrica pentru fiecare MWh transportat este de 7,50 lei.

Totodata, componenta fixa pentru rezervarea capacitatii pentru servicii intreruptibile este de 0,17 lei pentru fiecare MWh si ora de rezervare, potrivit unui Ordin al ANRE publicat in Monitorul Oficial din 31 august.

E.ON Romania este membra a grupului E.ON din Germania, grup prezent in aproape 30 de tari. E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

In Romania, E.ON activeaza in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale, in Moldova, Banat si Transilvania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romgaz: Gazele vor fi mai scumpe la iarna