Cel mai scurt mandat din productia farma: Dragos Damian pleaca si de la Actavis

Dragos Damian, care a venit la conducerea Actavis in vara, dupa ce demisionase din cadrul Zentiva Romania, a renuntat la functie pentru a urma alte oportunitati de cariera.
"Contractul lui Dragos Damian (foto) a incetat pe data de 18 noiembrie, iar conducerea este asigurata de managementul actual, in frunte cu Alina Culcea, directorul de resurse umane", au precizat reprezentantii companiei. Fostul director general al Actavis Romania nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii.

Compania farmaceutica islandeza Actavis il numise pe Dragos Damian in fruntea diviziei locale pe data de 3 august. "Este o decizie in consens cu planurile mele de dezvoltare ca manager farma, intr-o companie care are si operatiuni industriale (producatorul de medicamente Sindan - n. red.)", declara la momentul respectiv, pentru Wall-Street, Dragos Damian. Responsabilitatile lui Damian erau dezvoltarea si coordonarea tuturor operatiunilor comerciale ale Actavis in Romania, in stransa colaborare cu unitatea de productie a grupului - Sindan Pharma.

Dragos Damian, 42 de ani, este absolvent al Facultatii de Medicina din Cluj. Damian activeaza in industria farmaceutica din Romania inca din anul 1994, cand a inceput colaborarea cu compania Roche, avansand in cadrul organizatiei pana la pozitia de medical manager. Intre anii 1999 si 2004 a condus biroul reprezentativ al Menarini/Berlin Chemie. Ulterior, Damian si-a inceput ascensiunea in managementul de top din industria farma romaneasca.

Actavis este o companie internationala specializata in dezvoltarea, productia si comercializarea farmaceuticelor generice. Cu sediul central in Islanda, compania dezvolta operatiuni in 40 de tari si numara 10.000 de angajati. In anul 2006, Grupul Actavis preia compania Sindan, liderul roman in dezvoltarea, productia si comercializarea medicamentelor oncologice generice, fondat de Dan Stoicescu.

Cititi de ce a plecat Dragos Damian de la Zentiva Romania.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri