Grupul italian energetic Enel a donat suma de 500.000 de euro pentru renovarea celui mai mare spital de copii din Romania, Marie Curie.

Donatia a fost facuta prin intermediul fundatiei Enel Cuore, scopul fiind reabilitarea etajului al saselea din cadrul Spitalului Marie Curie. Lucrarile efectuate au presupus renovarea etajului, reconditionarea echipamentului sanitar, al instalatiilor, montarea de noi sisteme electrice, precum si de incalzire.

"De acum inainte, la etajul al saselea al Spitalului Marie Curie, copiii vor fi tratati in conditii mai bune, la nivelul unor centre medicale europene", a declarat Paolo Chighine, director de relatii externe in cadrul Enel Romania.

In cadrul etajului al saselea se gasesc sectiile de diabet, pediatrie si nefrologie si trateaza anual peste 5.600 de copii. In total, in spital sunt tratati 50.000 de copii anual.

Enel este cea mai mare companie italiana din domeniul energiei electrice si cea de-a doua companie europeana de utilitati in functie de capacitatea instalata. Prezenta in 24 de tari, compania are o capacitate de 95.400 de megawati, deservind peste 60,5 milioane de clienti in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale.

In Romania, Enel are 2,6 milioane de clienti, 93.000 de kilometri de retea si aproximativ 5.000 de angajati. Enel opereaza in domeniul furnizarii electricitatii, prin Enel Energie si Enel Energie Muntenia, in timp ce Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Muntenia sunt companiile care se ocupa de gestionarea si imbunatatirea retelei de energie electrica in aceste trei regiuni.

Afla care este cea mai recenta investitie a Enel in Romania.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum reuseste un ONG sa construiasca un spital pentru copii