Operatorul portuar Oil Terminal (OIL) vrea sa imprumute 2,5 milioane euro de la o banca pentru finantarea unui proiect de investitii si sa deschida o linie de credit de 3 milioane lei, pentru un an, potrivit convocatorului transmis Bursei.

Cei 2,5 milioane euro sunt necesari pentru construirea unui rezervor de depozitare cu capacitatea de 10.000 mc si a unei legaturi intre doua rampe din port, scrie NewsIn.

Investitiile se incadreaza in plafonul de 3 milioane euro pe care si l-a propus compania in acest an, dupa cum declara recent pentru NewsIn directorul general Silviu Wagner. Investitiile companiei din 2009 s-au ridicat la circa 10 milioane lei.

Adunarea generala a actionarilor se va tine in 4-5 martie, iar data de referinta a fost stabilita pentru 10 februarie.

"Aceste investitii vor fi asigurate din veniturile proprii ale companiei", explica Wagner.

Oil Terminal SA Constanta este unul dintre cele mai mari terminale din sud-estul Europei specializate in vehicularea titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide si a altor produse si materii prime in vederea import/exportului si tranzitului. Compania are in prezent circa 1.300 de angajati.

Lungimea totala a conductelor terminalului marin este de 50 km, iar capacitatea maxima de vehiculare a titeiului este de 24 milioane tone/an.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, care detine 59,6222% din actiuni, Fondul Proprietatea are o participatie de 10%, iar alti actionari au 30,3778%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si