Electrica va da in folosinta o noua statie de transformare 110/20kV in zona de sud a municipiului Dej, judetul Cluj, investitie in valoare de 3.353.860 euro, a anuntat furnizorul si distribuitorul de energie electrica.
Lucrarile de constructie au fost demarate in anul 2008.

"Filiala de Distributie a Energiei Electrica Transilvania Nord, impreuna cu partenerii sai, Siemens Romania si proiectantul general SISE Transilvania Nord Agentia Oradea, au construit statia Dej Sud pentru a deservi o zona cu preponderenta cu consum industrial (Parcul Industrial Dej si alti consumatori importanti din zona Salina Ocna Dej). Constructia statiei de transformare 110/20kV Dej Sud si a unei linii de 110kV dublu circuit care o alimenteaza pe o lungime de 1.6 km va creste in mod semnificativ
calitatea energiei electrice si nivelul de siguranta si continuitate in alimentare", se arata in comunicatul companiei.

Liniile electrice aeriene au fost demontate si introduse in cabluri subterane, masura care se incadreaza in programul de reducere a impactului poluator pe care Electrica Distributie Transilvania Nord il dezvolta, arata NewsIn.

Electrica SA si-a propus pentru 2010 investitii de circa 100 milioane euro, in reteaua electrica a celor trei filiale, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, precum si in productia de electricitate din surse eoliene.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, compania deserveste aproximativ 5 milioane clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si