Astfel, Holcim Romania, subsidiara locala a elvetienilor de la Holcim, poate, mai nou, sa repare masini si sa instaleze masini si echipamente industriale.

Pana in prezent, compania activa pe piata locala doar in productia de ciment, beton, agregate si lianti speciali.

Holcim Romania inregistrat o scadere de 40,4% a volumelor de ciment si clincher (materia prima de producere a cimentului) in primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similara a lui 2009, potrivit raportului trimestrial al producatorului de ciment.

Declinul vanzarilor din Romania in primele trei luni a avut loc in conditiile in care Holcim a redus preturile locale la ciment, calculate in lei, cu 9,9% fata de primul trimestru al anului trecut.

Citeste si:

Totodata, vanzarile de agregate ale grupului elvetian in Romania au scazut, in aceeasi perioada, cu 35%, in vreme ce preturile pe acest segment au crescut cu 36,1%.

Holcim este cel mai mare investitor elvetian de pe piata locala. In perioada 1997-2009 a investit circa 640 mil. euro in Romania, dintre care 40 mil. euro au fost cheltuiti doar anul trecut.

Producatorul de ciment si-a bugetat pentru 2010 investitii de 20 mil. euro, bani care vor asigura mentenanta celor trei fabrici de pe piata locala aflate la Turda, Campulung si Alesd.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 250 mil. euro, in scadere cu 33% fata de 2008.