Ca urmare a unei investitii de aproximativ 2 milioane euro, Holcim, unul dintre liderii mondiali in productia de ciment lanseaza cea de-a 11-a statie ecologica de betoane in Targu Mures.

Numarul de statii de betoane pe care compania le detine in prezent este de 14. Astfel, 11 dintre acestea sunt statii ecologice care au la baza conceptul modular (Pitesti, Craiova, Cluj Napoca, Ploiesti, Oradea, Arad, Sibiu, Bucuresti – Chitila, Brasov, Timisoara si Targu Mures) iar celelalte 3 au fost retehnologizate (Bucuresti – Pipera, Bucuresti – Progresul si Satu Mare). Toate statiile de betoane ale Holcim (Romania) vor satisface cerintele conceptului de statie ecologica de betoane.

„Angajamentul nostru privind protectia mediului este ilustrata si de investitiile pe care le facem in tehnologii de ultima ora precum cea utilizata si la statia de betoane din Targu Mures. Am introdus pentru prima data in Romania conceptul de statie ecologica de betoane odata cu lansarea statiei din Pitesti in 2001”, a declarat Markus Wirth, Director General Holcim (Romania).

Noutatea acestui tip de statie consta si in faptul ca este operationala pe tot parcursul anului datorita sistemului de incalzire a aerului si apei, care permite producerea betonului in conditii optime chiar si pe timp friguros.

Statia are o capacitate de 120 metri cubi de beton pe ora si este complet automatizata, astfel incat sunt garantate atat calitatea constanta a betoanelor livrate, cat si furnizarea unei cantitati exacte. Tehnologia de ultima ora folosita in aceasta statie ecologica de betoane permite reducerea la zero a emisiilor de praf si a zgomotului, dar si reciclarea reziduurilor de beton proaspat.

In acest an, Holcim (Romania) va continua sa investeasca peste 32 milioane euro in calitate, protectia mediului, protectia muncii si sanatate, precum si in alte proiecte.