Accidentul de pe platforma Petromidia s-a produs din cauza fisurarii unei conducte in timpul probelor de presiune la un reactor, iar in urma incidentului unul dintre muncitori a suferit rani superficiale la maini, de la aburul evacuat, si ceilalti doi au contuzii minore, starea lor fiind buna, anunta Mediafax, conform 9AM.ro.

Reprezentantii societatii Rompetrol au declarat ca rafinaria Petromidia este inchisa in aceasta perioada, pana in data de 1 noiembrie, pentru efectuarea unor lucrari de revizie la instalatii.

Duminica dupa-amiaza, in jurul orelor 17.00, in timp ce se faceau probe de presiune la un reactor HDV de 20 de atmosfere, una dintre conducte a cedat si s-a fisurat, iar aburul evacuat a ranit trei dintre muncitorii care executau probele, au precizat reprezentantii societatii Rompetrol.

Din cei trei muncitori, unul a suferit rani superficiale la ambele brate, iar ceilalti s-au ales cu contuzii minore. Toti trei au fost transportati cu ambulantele la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, pentru a fi supusi unor controale de specialitate.

Citeste si:

Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) din Constanta, Marian Becheanu, a declarat ca cei trei sunt angajati ai societatii TMUCB, o firma subcontractoare de pe platforma Petromidia.

Becheanu a precizat ca la fata locului au fost trimisi deja inspectori ai institutiei care cerceteaza cazul, impreuna cu o comisie din partea societatii Petromidia.

Primele informatii furnizate de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, al judetului Constanta, aratau ca pe platforma Petromidia a avut loc o explozie urmata de un incendiu, pentru stingerea caruia au intervenit imediat pompierii civili de pe platforma, fara sa fie nevoie de interventia pompierilor militari.

Ulterior, reprezentantii societatii Rompetrol au spus ca nu a fost vorba de un incendiu, ci de o fisurare a unei conducte sub presiune, in timpul unor probe.