Casa de avocatura Danila, Petre&Asociatii, care are in portofoliu peste 400 de cazuri de insolventa, remarca cum, spre deosebire de anul trecut, in 2010 este vizibila o crestere a numarului creditorilor care a inteles ca exista si alte modalitati de acoperire a creantelor decat cele ale inregistrarii de cereri de insolventa impotriva debitorilor lor si ca uneori acestea sunt mai eficiente si in favoarea lor.
“Experienta a demonstrat ca uneori este mai indicat sa se renegocieze termenii contractuali atunci cand debitorii se afla in dificultate economica, sau sa se apeleze la dispozitiile legii privind concordatul preventiv, decat sa se aleaga procedura insolventei”, spune Nicoleta Grama partener Danila, Petre&Asociatii.

Casa de avocatura anticipeaza o mentinere a trendului negativ in privinta numarului de dosare noi de insolventa, dar in acelasi timp un trend ascendent pe numarul de negocieri intre creditori si debitori.

“Dintre firmele carora le-am oferit asistenta juridica, fie in calitate de creditori, fie de debitori, putem preciza ca pana la acest moment in circa 27% dintre dosarele de care ne-am ocupat, clientii nostri si-au rezolvat situatia litigioasa fie prin recuperarea efectiva a creantei, fie prin preluarea debitelor de catre alte societati agreate”, completeaza Nicoleta Grama.

Cel mai important caz de profil al casei de avocatura vizeaza procedura insolventei unui debitor care are ca obiect de activitate transport national si international de marfuri, fiind cea mai mare firma de profil din Romania. Societatea debitoare deTine un patrimoniu evaluat la 8 milioane de euro, iar creanta pe care clientul societatii de avocatura o are de recuperat este de 1,1 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri