El il inlocuieste in aceasta functie pe Victor Dyshlevich, care a ocupat acest post din octombrie 2009. Victor Dyshlevich se va intoarce la Moscova pentru a continua lucrul la una dintre companiile grupului – OOO UK “Mechel-Stali”.

Yury Gushchin a terminat Institutul Politehnic din Leningrad, specialitatea “Centrale si instalatii atomice”.

A lucrat la diferite uzine metalurgice din Rusia, incepand cu functia de maistru reparatii instalatii electrice si electrician la sectia de elaborare otel, si ajungand la functia de director general al complexului metalurgic OOO OMZ-Spetstali (cel mai mare producator din Rusia de tagla din oteluri speciale pentru constructii de masini).

Citeste si:

Din anul 2009 a ocupat functia de director executiv al intreprinderii Uzina Metalurgica din Guriev (GMZ).

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. „Mechel” asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, armaturi metalice, energie electrica si termica. Produsele companiei Mechel se comercializeaza pe piata interna si piata externa.

In octombrie 2008 a fost infiintata Divizia Metalurgica Est-Europeana care uneste 6 intreprinderi metalurgice al grupului Mechel: Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Laminorul Braila. Scopul principal al Diviziei este coordonarea activitatilor celor 6 intreprinderi cu privire la investitii, modernizari, optimizarea si reducerea costurilor de productie, aprovizionare si distributie a marfii, precum si alte activitati comune.