"PCC SE considera contractarea unui imprumut suplimentar de 100 milioane de euro pentru repornirea Arpechim, care este o instalatie invechita, ineficienta si generatoare de pierderi, drept o decizie de afaceri fundamental gresita si periculoasa pentru existenta Oltchim", scrie intr-un comunicat al firmei germane.

Tribunalul Valcea a respins in aceasta saptamana cererea PCC de anulare a unei hotarari din septembrie 2010 a AGEA a combinatului chimic din Ramnicu-Valcea privind contractarea imprumutului.

"Oltchim trebuie sa implementeze investitii care sa il faca o companie viabila si profitabila, nu sa investeasca in instalatii invechite, depasite si nefunctionale precum Arpechim", se mai arata in comunicatul PCC.

Citeste si:

Din suma de 100 milioane euro, Oltchim va utiliza 40 de milioane euro pentru finalizarea lucrarilor de revizie, reparatii si pentru realizarea proiectelor de modernizare si investitii aferente activitatii de petrochimie, iar restul de 60 de milioane de euro vor fi alocate pentru capital de lucru.

Combinatul este controlat de stat, care detine prin Ministerul Economiei 54,7% din titluri, in timp ce grupul PCC, inregistrat in Germania, are 12,1% din actiuni.